top of page
Search

SAP Enable Now - výhody a nevýhody pomocného a školiaceho nástroja

SAP je jedným hlavných poskytovateľov ERP, ktorý zaviedol nástroj, ktorý pomáha organizáciám vytvárať na mieru šité aplikácie a školiace riešenia pre svojich používateľov. SAP Enable Now je známy ako najkomplexnejšie a najefektívnejšie dostupné riešenie umožňujúce flexibilné a efektívne školenie všetkých užívateľov pre systémy SAP ale aj non-SAP.



Podľa spoločnosti SAP je program SAP Enable Now „platformou na spoluprácu, tvorbu a správu obsahu, ktorá podporuje školenia vedené inštruktormi, samoštúdium a podporu online výkonu“. Riešenie, predtým známe ako SAP Workforce Performance Builder, má viacero prvkov.


SAP Desktop Assistant poskytuje koncovým používateľom panel nástrojov s prístupom k zákazníckej pomoci na obrazovke, obsahu LMS a kontaktom.

SAP Enable Now Instant Producer je ľahko použiteľný nástroj na zaznamenávanie systémových procesov. Tie je možné editovať a prevádzať do rôznych výstupov vrátane podrobných sprievodcov dokumentmi Wordu, interaktívnych modulov eLearningu alebo videí. Nevýhodou je, že nástroj zachytáva iba funkčné pokyny. Nahrávanie je tiež časovo náročné na editovanie a formátovanie predtým, ako sa bude dať použiť. Okrem toho, štandardne výstupy dokumentov sú relatívne základné a je nepravdepodobné, že by boli v súlade s existujúcou dokumentáciou pre implementované funkcionality v súlade s podnikovou stratégiou.


SAP Enable Now Web Assistant poskytuje aplikačnú podporu ako vrstva nad aplikáciami SAP S/4HANA a SAP SuccessFactors a má potenciál poskytnúť koncovým používateľom okamžitú pomoc. Existujú dva režimy - prehľad procesov s podrobnými pokynmi vytvorenými buď z vášho vlastného obsahu, alebo zo SAP knižníc. Existuje aj kontextová nápoveda, ktorá spája používateľov s videom, ďalšou pomocou pri vykonávaní jednotlivých operácií.


Jedným z obmedzení v aplikácii SAP Enable Now Instant Producer a SAP Enable Now Web Assistant je to, že organizácie musia manuálne pridávať vlastný obchodný obsah na mieru. Čo je pomerne často podceňované pri definícii projektu implementácie.


Centrum výučby SAP Enable Now, ktoré je súčasťou webového asistenta SAP Enable Now, vám umožňuje ukladať všetok váš obsah výučby - procesy, výukové programy úloh vo forme dokumentov, simulácií a videí - ktoré je možné filtrovať podľa rolí.


SAP Enable Now ponúka flexibilné riešenie umožňujúce školenie koncových používateľov systémov SAP ale aj iných ERP systémov. Ak sa klienti rozhodnú, že je pre nich to správne, náš tím ERPClub.eu je schopný okamžite pripraviť relevantný obsah podľa dokumentácie z implementácie systému.


Čo SAP Enable Now neumožňuje urobiť, je poskytnúť tú istú úroveň školení na mieru, akú by ste dostali od spolupráce s profesionálnym školiacim tímom so špecifickými znalosťami vášho systému. Spolupráca s odborníkom vám v skutočnosti môže ušetriť čas aj náklady a tiež vytvára školiace materiály, ktoré sú šité na mieru vašej organizácii, zostaveniu systému a vašim používateľom. SAP Enable Now sa môže javiť ako skratka pri zaškolení vášho personálu, ale bez využitia odborného tímu, môže predstavovať cestu k neefektívnemu využívaniu systému.

Pokiaľ vás zaujíma ako efektívne naplniť systém tak, aby podporoval efektivitu vašich procesov, neváhajte nás kontaktovať.

57 views0 comments
bottom of page